Calen inversions per adaptar les infraestructures

CCOO de Catalunya i la seva federació d'Indústria demanen un pla integral per a la transformació del sector de l'automoció a Catalunya


Des de fa mesos estem treballant en una mesa sectorial de l’automoció, creada al juliol del 2019 en el marc del Consell Català de l’Empresa, després d’una reivindicació reiterada del nostre sindicat; una mesa sectorial que es vinculava al Pacte nacional per a la indústria i que havia d’orientar les polítiques de transformació del sector i garantir una transició justa cap a l’abandonament dels combustibles fòssils, la irrupció del vehicle elèctric i la mobilitat compartida, interconnectada i intel·ligent.

Segons el document rebut el passat 23 d’abril, els treballs de la mesa han avançat, però no suficientment, a criteri de la nostra organització, sobretot en el marc de les inversions per adaptar les infraestructures necessàries que impulsin el canvi cap a l’electrificació dels vehicles que es produeixin i comercialitzin a Catalunya, la conducció intel·ligent i autònoma o la mobilitat compartida, estratègia que s’ha d’encabir en la transició energètica cap a una economia neutra en emissions, on les renovables predominin en el mix energètic.

Són canvis profunds que, a més, han de comptar amb recursos públics que donin protecció a les persones i les formin en els nous reptes professionals dels seus llocs de treballs per mantenir l’ocupació; el que anomenem la transició justa dels canvis.

Considerem que el Pla de suport a la indústria de l’automoció que el Govern vol impulsar necessita una revisió de les seves mesures per adaptar-lo a la realitat creada per la COVID-19, i no pot obviar la situació que travessa Nissan avui, que obliga les administracions a accelerar les iniciatives i recursos per salvar una part molt important del sector de l’automoció a Catalunya. Considerem també que té una dotació pressupostària associada que, en cap cas, permet fer les intervencions estructurals que necessita el sector i que, malauradament, els recents pressupostos aprovats de la Generalitat dediquen al Pla de suport de l’automoció només 2,9 milions d’euros, que, òbviament, resulten totalment insuficients.

Per tant, des de CCOO de Catalunya i la Federació d’Indústria volem posar de manifest que el pla de suport de l’automoció presentat pel Govern de Catalunya no compleix amb les necessitats actuals del sector, ni a curt ni a mitjà termini, i proposem revisar la dotació de mesures i recursos del pla i coordinar els treballs amb el Ministerio de Industria de l’Estat per alinear les propostes d’un sector que significa el 10 % del PIB del país i que a Catalunya ocupa més de 130.000 persones. Proposem treballar-lo de manera urgent per garantir la continuïtat de Nissan a Catalunya i Espanya.

El sector de l’automoció aborda canvis profunds a escala mundial i Catalunya té una capacitat instal·lada per aspirar a formar part de l’avantguarda dels canvis, mantenint l’hegemonia d’un sector punter a la indústria del nostre país.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 25 de maig de 2020
25/05/2020

© Federació d'Indústria de CCOO de Catalunya | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | RSS |

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.