Arrenquem amb força la negociació col·lectiva de 2020


FotoCCOO d’Indústria de Catalunya hem començat a preparar amb força la negociació col·lectiva de 2020, que un any més afrontarem a l’ofensiva amb l’objectiu de continuar recuperant drets i poder adquisitiu i posar fi a la precarietat instal·lada als nostres sectors. Per això, des de finals de novembre i durant el mes de desembre hem convocat un intens calendari d'assemblees al conjunt del territori amb la nostra representació i afiliació per començar a definir les propostes de les plataformes reivindicatives dels convenis que hem de negociar l’any que ve.

CCOO tenim clar que l’AENC i l’AIC segueixen plenament vigents, la qual cosa ens situa a l’ofensiva per assolir uns increments salarials en la línia dels que estableixen aquests acords confederals, i per definir clàusules de revisió per garantir el poder adquisitiu dels salaris.

També estarem a l’ofensiva per seguir avançant en matèria d’igualtat a les empreses, amb el desenvolupament de mesures en els convenis col·lectius, i per aconseguir una ordenació equilibrada del temps de treball, garantint la necessària conciliació de la vida laboral i la familiar.

Un altre dels objectius que ens marquem és continuar lluitant per fer front, als nostres sectors, a les pràctiques empresarials que fomenten la precarietat (empreses multiserveis, descentralització productiva, ús fraudulent del contracte de posada a disposició...), així com intervenir en matèria de prevenció i salut laboral.

Així mateix, treballarem per fomentar la formació a les empreses per afrontar els canvis tecnològics que venen i minimitzar el seu impacte sobre els treballadors i treballadores, garantint una transició justa.


CONVENIS A NEGOCIAR EL 2020

L’any que ve, CCOO d’Indústria negociem 23 convenis col·lectius sectorials (16 d’àmbit provincial, 4 d’autonòmics i 3 d’estatals). A continuació en teniu la llista:

Provincials:
- Conveni indústria flequera de Barcelona 
- Conveni indústria flequera de Lleida
- Conveni indústries de l’oli de Barcelona
- Conveni de licors de Barcelona
- Conveni de magatzemistes de fruits secs de Barcelona, Girona i Lleida
- Conveni de majoristes de fruites i verdures de Girona 
- Conveni de majoristes de fruites i verdures de Lleida
- Conveni del mercat del peix de Barcelona 
- Conveni del metall de Barcelona 
- Conveni del metall de Lleida
- Conveni del metall de Tarragona
- Conveni de pastisseries de Girona
- Conveni de vins de Barcelona
- Conveni xocolates de Barcelona, Tarragona i Lleida
- Conveni xocolates de Grirona

Autonòmics:
- Conveni de masses congelades
- Conveni de metal·logràfiques
- Conveni de preparats alimentaris i productes dietètics
- Conveni de torrefactors de cafè

Estatals:
- Conveni de conserves vegetals
- Conveni de granges d’aviram
- Conveni de pastes alimentàries

NEGOCIACIÓ OBERTA 2019:
Convenis que es negocien el 2019 però que encara no s'han tancat
- Conveni agropecuari Catalunya
- Conveni aliments compostos per a animals
- Conveni d’escorxadors aus i conills
- Conveni indústria flequera de Girona
- Conveni de magatzemistes oli de Barcelona
- Conveni de majoristes de productes farmacèutics
- Conveni de vins de Tarragona
17/12/2019

© Federació d'Indústria de CCOO de Catalunya | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | RSS |

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.