Signats el conveni sectorial de vins i caves de Catalunya i el conveni de Codorníu


Foto Aquest matí CCOO d’Indústria de Catalunya, amb el 98 % de la representació del sector, ha signat el Conveni sectorial de vins escumosos i cava de Catalunya, amb una vigència de tres anys (2018-2020). CCOO fa una valoració positiva del conveni acordat, ja que suposa l’inici de la recuperació del poder adquisitiu dels treballadors i treballadores del sector cava, així com la millora de les seves condicions laborals i socials.

El conveni té una vigència de tres anys (2018-2020) i estableix uns increments salarials d’un 2 % per al 2018 i 2019, amb caràcter retroactiu a l’1 de gener de cada any, i un 2,5 % per al 2020. També destaca la definició d’una nova estructura professional basada en grups professionals, així com la incorporació de la jubilació parcial, mitjançant el contracte de relleu, a petició de la persona treballadora.

La darrera setmana també s’ha arribat a un acord sobre el conveni col·lectiu de Codorníu (Sant Sadurní d’Anoia), on CCOO és el sindicat majoritari. L’acord estableix uns increments salarials que repercutiran de manera lineal al conjunt de la plantilla, amb la creació d’una tercera paga que s’abonarà el mes d’octubre i que serà de 620 € el 2019, 1.340 € el 2020 i 1.860 € el 2021. Un altre aspecte destacat és la reducció de 8 hores de la jornada laboral anual, que passarà de 1.760 a 1.752 hores anuals, a més d’altres mesures.

En aquests moments estem negociant el conveni col·lectiu del Grup Freixenet, que afecta un miler de treballadors i treballadores i on CCOO té una representació del 99 %.

CCOO es reafirma en la necessitat de potenciar el sector amb la creació d’una mesa sectorial del cava que ens permeti abordar una estratègia conjunta per potenciar un sector i un producte molt arrelats al territori, d’elaboració molt complexa i amb una qualitat excepcional. Els treballadors i treballadores del sector han donat suport a les accions que s’estan duent a terme des de CCOO en aquesta línia per defensar un sector que darrerament no està sent suficientment valorat per les nostres institucions.
12/07/2019

© Federació d'Indústria de CCOO de Catalunya | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | RSS |

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.