Altres notícies

Entrevista de la federació estatal a José Antonio Hernández, secretari general de CCOO d'Indústria de Catalunya

En aquesta entrevista Hernández explica com està afectant aquesta crisi als sectors industrials, quines són les propostes de CCOO per reactivar la indústria a la sortida d'aquesta crisi, com ha estat la represa de l'activitat industrial a Catalunya, i quina és la situació a la petroquímica de Tarragona, al sector de l'auto i al camp.

més informació »


CCOO rebutja l'informe final de l'Administració sobre l'accident d'IQOXE

CCOO vol manifestar que no està d'acord amb la presentació d'un informe final per part de la Presidència del Govern de la Generalitat, quan encara estan obertes la Comissió d'Investigació del Parlament i la Comissió de Treball per establir la coordinació d'activitats preventives entre les empreses dels polígons petroquímics de Tarragona, i quan la Inspecció de Treball no ha acabat ni ha resolt la investigació de l'accident. A més, CCOO denuncia que IQOXE continua incomplint la normativa de seguretat.

més informació »


Els treballadors i treballadores de Nissan inicien avui una vaga indefinida per exigir un pla industrial de futur

Avui s'inicia la vaga indefinida a Nissan davant la manca de claredat per part de la direcció de l'empresa sobre el futur industrial de les plantes que té a Catalunya. La primera a aturar-se ha estat la planta de Montcada i Reixac, amb un seguiment del 100 % de la vaga.

més informació »


Les reivindicacions laborals i socials inunden les xarxes socials amb motiu de l'1 de Maig

Ha estat un 1 de Maig atípic, però no per això menys reivindicatiu. Com que no era possible fer la tradicional manifestació als carrers de les principals capitals, CCOO i UGT vam convocar una reeixida manifestació virtual que va inundar les xarxes socials de reivindicacions laborals i socials.

més informació »


CCOO denunciem que la manca de consens sobre les mesures de seguretat en la campanya agrícola d'enguany generarà conflictes laborals i socials

CCOO d'Indústria denuncia que la patronal pretén tirar endavant la campanya agrícola sense garantir la seguretat de les persones que hi treballen, cosa que pot posar en risc la salut pública. CCOO rebutja frontalment bona part de les propostes patronals, que estan molt per sota de les recomanacions i normes de salut pública decretades en l'estat d'alarma i que són d'obligat compliment per a tots els empresaris, empreses i persones treballadores de tots els sectors econòmics.

més informació »


El Comitè d'Empresa de Nissan convoca vaga indefinida a partir del 4 de maig a les plantes de Zona Franca i Montcada

CCOO d'Indústria de Catalunya dona total suport a la vaga indefinida que han convocat els comitès d'empresa de Nissan a partir del proper 4 de maig a les fàbriques de Zona Franca i de Montcada, coincidint amb la represa de l'activitat productiva a les seves plantes, per exigir a la multinacional un pla industrial futur per als centres de treball que té a Catalunya. No descarten estendre la vaga a més centres si Nissan no n'aclareix el futur.

més informació »


CCOO valora positivament l'acord sobre l'aplicació de l'ERTO de Seat

CCOO d'Indústria de Catalunya fa una valoració positiva de l'acord assolit, ja que incorpora algunes de les propostes del sindicat per intentar minimitzar l'afectació de l'expedient sobre la plantilla, tant en termes econòmics com de conciliació de la vida familiar i laboral.

més informació »


CCOO d'Indústria fa un reconeixement a la tasca que està fent el sindicat en defensa de les persones treballadores

La federació estatal de CCOO d'Indústria ha editat un vídeo en el qual fa un reconeixment a la nostra gent, tant d'estructura com delegats i delegades de les empreses, sindicalistes de cap a peus que ho estan donant t tot, i més, per amortir l'impacte d'un virus que ha passat com un tsunami pel mercat laboral.

més informació »


CCOO lamentem la mort d'un treballador de le Porc Gourmet que ha estat arrossegat pel riu Gurri

CCOO volem fer una crida a les administracions a realitzar les obres públiques necessàries per dotar als treballadors i treballadores d'aquestes empreses d'un accés segur i digne al polígon el Bulló que no estigui supeditat a la climatologia

més informació »


Acord estatal sobre l'ERTO de reducció de jornada a Thyssenkrupp Elevator

Més de 2.000 treballadors a tot l'Estat es veuran afectats per l'ERTO a partir de la setmana del 20 d'abril i es podran beneficiar de l'acord signat per la federació estatal de CCOO d'Indústria. Aquest acord permetrà guanyar temps a aquesta situació de crisi i garantir la viabilitat de l'empresa en les pròximes setmanes i mesos.

més informació »


S'arriba a un acord d'ERTO de reducció de jornada a Schneider Electric

Més de 3.700 treballadors i treballadores es veuran afectats per l'ERTO a partir de la setmana del 20 d'abril i beneficiats per l'acord aconseguit per CCOO d'Indústria en majoria, sense el suport de la resta d'organitzacions sindicals. La secció sindical va iniciar el treball de control a les comissions de seguiment que es crearan a cada centre gràcies a CCOO d'indústria.

més informació »


S'arriba a un acord sobre l'ERTO a Schindler que permetrà garantir la viabilitat de l'empresa en les properes setmanes i mesos

Prop de 2.000 treballadors i treballadores del conjunt de l'estat es beneficiaran de l'acord sobre l'ERTO de reducció de jornada de Schindler, que CCOO d'Indústria va signar el passat 8 d'abril i que s'està aplicant des de fa uns dies. un acord que permetrà guanyar temps a aquesta situació de crisi i garantir la viabilitat de l'empresa en les properes setmanes i mesos.

més informació »


S'arriba a un acord d'ERTO de reducció de jornada a ABB

Més de 1.300 treballadors es veuran afectats per l'ERTO a partir de la setmana del 20 d'abril i beneficiats per l'acord aconseguit per CCOO d'Indústria. L'acord preveu complements del 85% del salari brut fix i altres importants millores.

més informació »


CCOO valora l'exemple de solidaritat entre empreses, institucions i ciutadania que s'han prestat a col·laborar en projectes per donar resposta a les necessitats sanitàries

CCOO valora l'exemple de solidaritat entre empreses, institucions i ciutadania que s'han prestat a col·laborar en projectes per donar resposta a les necessitats sanitàries.

més informació »


La Inspecció de Treball dona la raó a CCOO i considera que Elecnor estava incomplint la normativa preventiva

CCOO d'Indústria de Catalunya va interposar una denúncia davant la Inspecció de Treball contra l'empresa Elecnor per incompliment de les seves obligacions preventives per a la protecció de la seguretat i la salut dels seus treballadors i treballadores davant la pandèmia de la COVID-19. Aquesta denúncia s'emmarca en la campanya sindical que CCOO d'Indústria està duent a terme per garantir la salut de les persones treballadores en el seu lloc de treball davant la crisi sanitària que estem afrontant.

més informació »


Javier Pacheco: 'La automoción tiene que ponerse en vanguardia'

Entrevista a 'Coche Global', el 9 d'abril del 2020.

més informació »


CCOO exigirà amb determinació el compliment de les mesures de seguretat al sector del camp

Per CCOO és absolutament necessari fer compatibles les campanyes agrícoles amb la seguretat i la salut de les persones que treballen en aquestes campanyes, de manera que lamentem que el Govern no sigui més ambiciós i concret en aquesta matèria. Això, juntament amb els pronunciaments de les patronals en les taules de concertació sectorial a Catalunya, preocupa especialment al sindicat, per les conseqüències que pot tenir en aquest sector.

més informació »


CCOO lamenta la mort de l'històric sindicalista Manolo Cruz

CCOO lamenta la mort de l'històric sindicalista Manolo Cruz, Impulsor del sindicalisme democràtic a la comarca, va rebre la medalla al mèrit del treball, Francesc Macià

més informació »


Els sectors del metall, l'automoció i la química són els més afectats per la crisi derivada del coronavirus

CCOO d'Indústria de Catalunya ha detectat i assessorat 964 empreses dels nostres sectors, que ocupen 125.158 treballadores i treballadors, en les quals s'han presentat o negociat diferents mesures per afrontar la crisi derivada de la pandèmia del coronavirus. En el 73,70 % dels casos s'han plantejat ERTO, la majoria dels quals per causes de força major.

més informació »


CCOO denunciarà els ERTO fraudulents a les empreses auxiliars de la petroquímica

A causa de la crisi sanitària provocada pel coronavirus, les empreses auxiliars estan plantejant ERTO per causes de força major, sense negociar-ne les condicions amb la representació de les treballadores i treballadors, ni tampoc mesures alternatives. er CCOO, algunes empreses estan fent un abús d'aquesta modalitat d'expedient per causes de força major, que no correspondria.

més informació »


SEAT començarà a fabricar mascaretes

Si finalment el Ministeri de Sanitat dona el vist-i-plau, de la fàbrica de SEAT de Martorell en sortiran a diari deu mil mascaretes per a pacients i quaranta destinades al personal sanitari que treballa a les unitats de cures intensives. El que passa a SEAT és un exemple de com les plantilles de la indústria de l'auto tracten d'atendre la crida del personal sanitari que necessita material. A Renault i Adient també s'han gestat projectes similars.

més informació »


CCOO demana que les empreses posin a disposició la seva tecnologia per donar cobertura a les necessitats sanitàries en la crisi de la COVID- 19

L'expansió ràpida de la COVID-19 ha posat en màxima tensió el servei públic de salut del nostre país, amb els hospitals a punt d'arribar al col·lapse amb una crítica falta dels EPI que protegeixen els professionals de la salut. Professionals sempre imprescindibles i més davant d'una pandèmia com la que patim

més informació »


Gràcies a la pressió sindical, s'arriba a un acord sobre l'ERTO de Nissan

Gràcies a la pressió sindical, el comitè d'empresa de Nissan ha aconseguit que la multinacional rectifiqui i han arribat a un acord sobre l'ERTO que garanteix una cobertura salarial suficient per al conjunt de la plantilla.

més informació »


CCOO d'Indústria lamenta la mort del company Antonio Medina Cano

Va estar sempre vinculat al sindicat intercomarcal del Baix Llobregat, on va ser membre dels equips d'extensió i d'eleccions sindicals durant gairebé 20 anys. CCOO volem transmetre el nostre sincer condol a la seva família, amistats i companys.

més informació »


Inditex fa marxa enrere i no presentarà cap ERTO als centres logístics, tal com li demanava CCOO

La pressió sindical ha donat resultat. Finalment, Inditex fa marxa enrere i no presentarà cap ERTO als centres logístics, tal com li exigia CCOO. El grup tèxtil ha entès que, amb uns beneficis històrics de 3.639 milions d'euros, no tenia sentit beneficiar-se del paquet de mesures econòmiques del Govern per protegir les empreses i les seves plantilles de la crisi del coronavirus.

més informació »


Els comitès d'empresa de Nissan rebutgen les condicions de l'ERTO presentat pels efectes del coronavirus

Reunió sense acord.

més informació »


CCOO valora positivament l'acord assolit a Grifols España per afrontar la situació derivada del coronavirus

Compromís de l'empresa de no presentar cap ERO ni fer acomiadaments.

més informació »


Per a CCOO, el primer és protegir la seguretat de les plantilles, davant l'estat d'alarma decretat pel Govern

En aquelles empreses industrials on no es compleixin els protocols de seguretat que eviten la propagació del coronavirus entre les plantilles, CCOO d'Indústria denunciarà la situació davant la Inspecció de Treball. El sindicat afronta aquesta crisi sanitària tenit clar que allò prioritari és protegir la salut i que hi ha empreses que presten serveis essencials que no poden cessar la seva activitat.

més informació »


CCOO fa una crida a les empreses del sector elèctric perquè la salut de les persones que hi treballen prevalgui sobre el negoci econòmic

Per això, CCOO fa una crida a les empreses del sector, tant les principals (Endesa i Red Eléctrica) com les contractes, a vetllar perquè la salut de les persones que treballen al sector prevalgui per sobre del negoci econòmic. Estem en una situació d'excepcionalitat i cal garantir el servei, però CCOO denunciarà davant la Inspecció de Treball i les autoritats sanitàries aquelles empreses que no garanteixin la seguretat dels seus treballadors i treballadores, en un moment en què la seva feina és tan essencial.

més informació »


CCOO manifesta la seva preocupació davant l'ERO temporal anunciat a Kostal Eléctrica

Caiguda del 25-30 % en la producció per a les properes setmanes.

més informació »


CCOO lamenta profundament l'accident ocorregut ahir a l'empresa química Proquibasa

CCOO d'Indústria de Catalunya lamenta profundament el greu accident ocorregut ahir a l'empresa química Proquibasa, de Barcelona, com a conseqüència del qual hi ha dues persones mortes. Fa només unes hores, els bombers han localitzat el cos sense vida de la persona que estava despareguda des d'ahir, quan es va produir l'explosió a la nau de Proquibasa. CCOO vol transmetre el seu condol a la família i companys de les víctimes, així com la seva solidaritat i suport a les persones que van resultar ferides.

més informació »


CCOO convocarà noves mobilitzacions a la petroquímica de Tarragona, si patronal i Administració segueixen ignorant les reivindicacions sindicals sobre seguretat i precarietat

Malgrat l'èxit de participació de la convocatòria de vaga als polígons petroquímics nord i sud de Tarragona del passat 19 de febrer, tant la patronal AEQT com l'Administració segueixen sense entendre el missatge i sense donar resposta a les reivindicacions de més seguretat i menys precarietat. La coordinadora de CCOO dels polígons petroquímics ha decidit que cal continuar lluitant per assolir els objectius que ens havíem marcat i, si ens els propers dies no es desencalla aquest escenari, es convocaran noves mobilitzacions al sector.

més informació »


Comunicat dels comitès d'empresa de Nissan "Pel suport a la classe obrera i contra la repressió policial"

CCOO d'Indústria de Catalunya manifestem la nostra solidaritat amb les plantilles de Nissan i el nostre rebuig davant la decisió de l'administració de blindar el Parlament, davant els fets ocorreguts ahir, quan es va tancar el Parc de la Ciutadella i no es va deixar entrar les plantilles de Nissan que tenien previst concentrar-se davant la seu del Parlament. Davant aquest fet, es va improvisar una manifestació pels carrers de Barcelona, que va ser reprimida pels mossos d'esquadra.

més informació »


CCOO valora positivament l'acord sobre l'ERO temporal de Magneti Marelli a la planta de Barberà del Vallès

Les treballadores i treballadors de la planta de Magneti Marelli de Barberà del Vallès han ratificat per una àmplia majoria el principi d'acord assolit dimarts per la direcció de l'empresa i la representació sindical de la plantilla sobre l'ERO temporal. CCOO d'Indústria de Catalunya fem una valoració positiva de l'acord, ja que incorpora part de les demandes que havíem plantejat els sindicats des d'un primer moment.

més informació »


Aquest dijous concentració de les plantilles de Nissan davant el Parlament de Catalunya

Els comitès d'empresa de Nissan s'han reunit amb la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, i el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani. CCOO de Nissan valora positivament la reunió, com un pas important per seguir reivindicant la necessitat d'un pla industrial que garanteixi la continuïtat de l'activitat a Barcelona i el manteniment de l'ocupació. Aquest dijous les treballadores i treballadors de Nissan es concentraran a partir de les 18 hores, davant del Parlament de Catalunya, per exigir al Govern de la Generalitat que faci tots els esforços necessaris per aconseguir garantir el futur de Nissan a Catalunya.

més informació »


CCOO d'Indústria escalfem motors per al 8 de Març

Des del 18 de febrer fins al 8 de març, CCOO està convocant actes al conjunt del territori amb motiu del Dia Internacional de les Dones. Tres setmanes d'acció continuada per reivindicar que el 8 de Març és cada dia. Aquest any el lema és “CCOO feminista: denúncia i acció”.

més informació »


CCOO valorem positivament la sentència que anul·la la sanció imposada al comitè d'empresa de BIC Iberia

La sentència dictada pel Jutjat social número 3 de Tarragona anul·la la sanció de 28 dies de sou i feina imposada als membres del Comitè d'Empresa de BIC Iberia, en considerar que no queden acreditats els motius adduïts per l'empresa per justificar la sanció.

més informació »


La plantilla de Continental Automotive es manifestarà aquest dissabte per la continuïtat de l'activitat i dels llocs de treball

El Comitè d'Empresa de Continental Automotive (Rubí) ha convocat una manifestació aquest dissabte, 29 de febrer, per reivindicar la continuïtat de l'activitat industrial de la planta i dels llocs de treball, davant el lent avenç de les negociacions amb l'empresa sobre el procés de reindustrialització. La mobilització s'iniciarà a les 11 hores, al costat de l'skate parc, i recorrerà els carrers de Rubí fins a l'Ajuntament (plaça de Pere Aguilera).

més informació »


CCOO aconseguim tot el comitè d'empresa de SILENCE, empresa líder en fabricació de motos elèctriques

CCOO hem entrat amb força a SILENCE, de Molins de Rei, que és una empresa catalana líder en fabricació de motocicletes elèctriques. CCOO hem aconseguit els 9 membres del comitè d'empresa en les eleccions sindicals celebrades aquesta setmana

més informació »


Nova mobilització de les plantilles de Nissan pel futur de les plantes i dels llocs de treball

El comitès d'empresa de Nissan han convocat noves mobilitzacions de les treballadores i treballadors de les diferents plantes per exigir a la multinacional un pla industrial de futur que en garanteixi la continuïtat de l'activitat i dels llocs de treball, davant la situació d'incertesa actual. CCOO d'Indústria de Catalunya dona total suport a les diferents accions convocades.

més informació »


CCOO rebutja la decisió d'IQOXE de plantejar un nou ERO

CCOO rebutja la decisió de la direcció d'IQOXE de tornar un plantejar un ERO després que el Departament de Treball rebutgés el que van presentar al·legant causes de força major.

més informació »


Concentració de suport al comitè d'empresa de BIC Iberia

Es farà coincidint amb el judici per la sanció imposada als membres del comitè d'empresa fa uns mesos. CCOO ja va denunciar en el seu moment que es tractava d'una mesura desproporcionada i injustificada, que només buscava la repressió de la representació dels treballadors i treballadores.

més informació »


CCOO sol·licita una reunió urgent del Comitè de Seguretat de Repsol Petróleo arran de l'emissió de gas d'avui

Es farà demà divendres, 21 de febrer.

més informació »


CCOO anuncia noves mobilitzacions en la petroquímica de Tarragona si patronal i administració no prenen mesures en favor de la seguretat de treballadors i ciutadania i contra la precarietat laboral en el sector

Davant l'èxit de la vaga general i la massiva manifestació ciutadana, CCOO ha alertat que tornarà a convocar més mobilitzacions si patronal i administració no prenen mesures en favor de la seguretat pels treballadors i les treballadores de les empreses del sector petroquímic de Tarragona i per a la ciutadania en general i contra la precarietat laboral en el sector

més informació »


Seguiment gairebé total en la vaga convocada per CCOO i UGT a la petroquímica de Tarragona contra la precarietat laboral i per exigir més seguretat

CCOO fa una crida a participar massivament en la manifestació d'aquesta tarda a Tarragona després de la vaga històrica de la petroquímica.

més informació »


Evolució de la vaga a la petroquímica de Tarragona

Dimecres 19 de febrer de 2020.

més informació »


Seguiment del 100% en la vaga convocada per CCOO i UGT a la petroquímica de Tarragona contra la precarietat laboral i per exigir més seguretat

A les 7 del matí, sense incidències destacables, la vaga ja es pot considerar d'històrica.

més informació »


CCOO rebutja l'acomiadament per emmalaltir d'una treballadora de Kostal

La direcció de Kostal (Sentmenat) va acomiadar ahir una treballadora per la via de l'article 52 d) de l'Estatut dels treballadors adduint causes objectives per baixes justificades intermitents. CCOO d'Indústria de Catalunya rebutja aquest acomiadament per emmalaltir i exigeix a la direcció de Kostal la readmissió immediata de la treballadora.

més informació »


Els secretaris generals de CCOO de Catalunya i CCOO d'Indústria participaran en diferents piquets informatius per la vaga general de la petroquímica de Tarragona

Els secretaris generals de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco, de CCOO d'Indústria estatal i de Catalunya, Agustín Martín i José Antonio Hernández, i de CCOO de Tarragona, Mercè Puig, participaran a partir de primera hora del matí de demà, 19 de febrer, en diferents piquets informatius que aniran fent extensió de la vaga general a la petroquímica de Tarragona als polígons nord i sud, per exigir més seguretat i menys precarietat.

més informació »


CCOO exigirà plans industrials a les proveïdores de Nissan amb l'objectiu de garantir l'ocupació

CCOO d'Indústria exigirà a les direccions de les empreses auxiliars i de components que treballen per a Nissan plans industrials que permetin anticipar-se a possibles situacions de crisi, derivades de la incertesa generada per la previsible caiguda de produccions en els propers mesos, i donar alternatives de futur amb l'objectiu de garantir els llocs de treball. Així s'ha acordat en la reunió de delegats i delegades de CCOO d'empreses auxiliars i de components de Nissan, que ha tingut lloc aquest matí a la seu del sindicat per analitzar i planificar les accions que caldrà desenvolupar en l'escenari en què ens trobem.

més informació »


La plantilla de Nissan porta la reivindicació pel futur de les plantes catalanes a la delegació del Govern

Les treballadores i treballadores de Nissan tornaran a mobilitzar-se aquest dimarts, 18 de febrer, per exigir a la multinacional un pla industrial de futur per a les plantes catalanes i de la resta de l'Estat. El comitè d'empresa els ha convocat demà, a les 18 hores, a la plaça de Catalunya, des d'on sortiran en manifestació fins a la delegació del Govern a Catalunya, on demanaran la implicació de l'Administració per buscar solucions que permetin garantir la continuïtat de l'activitat de les plantes de Nissan i dels llocs de treball.

més informació »


CCOO rebutja l'ERO temporal que planteja IQOXE

El sindicat denuncia l'actitud mercantilista de l'empresa, que pretén seguir incrementat beneficis a costa de la plantilla.

més informació »


CCOO rebutja l'ERO temporal que ha anunciat Magneti Marelli a la planta de Barberà del Vallès

La direcció de Magneti Marelli de Barberà del Vallès es va reunir ahir amb el comitè d'empresa i li va anunciar que la setmana que ve presentarà un ERO temporal per a tota la plantilla, a causa de la situació derivada de l'afectació del coronavirus (Covid-19) a la Xina. CCOO veu amb preocupació aquest escenari, però rebutja l'expedient i insta l'empresa a esgotar les mesures de flexibilitat interna previstes en el conveni abans de plantejar un ERO.

més informació »


CCOO signa un important acord amb Pronovias Group per a l'equiparació del permís de naixement entre mares i progenitors

Aquest acord preveu la igualació del permís a l'altre progenitor o progenitora, ampliant-lo en 4 setmanes més per naixement fins a arribar a les 16 setmanes, amb efectes de caràcter retroactiu a 1 de gener de 2020. Amb aquest acord signat per la Secció Sindical de CCOO i Pronovias Group es demostra que és possible avançar cap a una igualtat efectiva i real entre dones i homes.

més informació »


El Grup Saint Gobain vol imposar una doble escala salarial als seus treballadors i treballadores de Devisa

CCOO exigim a l'empresa que reconsideri la seva decisió i segueixi negociant en base a la proposta del comitè d'empresa, si vol que aquesta situació derivi en un conflicte.

més informació »


© Federació d'Indústria de CCOO de Catalunya | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | RSS |

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.