Altres notícies

Comunicat dels comitès d'empresa de Nissan "Pel suport a la classe obrera i contra la repressió policial"

CCOO d'Indústria de Catalunya manifestem la nostra solidaritat amb les plantilles de Nissan i el nostre rebuig davant la decisió de l'administració de blindar el Parlament, davant els fets ocorreguts ahir, quan es va tancar el Parc de la Ciutadella i no es va deixar entrar les plantilles de Nissan que tenien previst concentrar-se davant la seu del Parlament. Davant aquest fet, es va improvisar una manifestació pels carrers de Barcelona, que va ser reprimida pels mossos d'esquadra.

més informació »


CCOO valora positivament l'acord sobre l'ERO temporal de Magneti Marelli a la planta de Barberà del Vallès

Les treballadores i treballadors de la planta de Magneti Marelli de Barberà del Vallès han ratificat per una àmplia majoria el principi d'acord assolit dimarts per la direcció de l'empresa i la representació sindical de la plantilla sobre l'ERO temporal. CCOO d'Indústria de Catalunya fem una valoració positiva de l'acord, ja que incorpora part de les demandes que havíem plantejat els sindicats des d'un primer moment.

més informació »


Aquest dijous concentració de les plantilles de Nissan davant el Parlament de Catalunya

Els comitès d'empresa de Nissan s'han reunit amb la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, i el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani. CCOO de Nissan valora positivament la reunió, com un pas important per seguir reivindicant la necessitat d'un pla industrial que garanteixi la continuïtat de l'activitat a Barcelona i el manteniment de l'ocupació. Aquest dijous les treballadores i treballadors de Nissan es concentraran a partir de les 18 hores, davant del Parlament de Catalunya, per exigir al Govern de la Generalitat que faci tots els esforços necessaris per aconseguir garantir el futur de Nissan a Catalunya.

més informació »


CCOO d'Indústria escalfem motors per al 8 de Març

Des del 18 de febrer fins al 8 de març, CCOO està convocant actes al conjunt del territori amb motiu del Dia Internacional de les Dones. Tres setmanes d'acció continuada per reivindicar que el 8 de Març és cada dia. Aquest any el lema és “CCOO feminista: denúncia i acció”.

més informació »


CCOO valorem positivament la sentència que anul·la la sanció imposada al comitè d'empresa de BIC Iberia

La sentència dictada pel Jutjat social número 3 de Tarragona anul·la la sanció de 28 dies de sou i feina imposada als membres del Comitè d'Empresa de BIC Iberia, en considerar que no queden acreditats els motius adduïts per l'empresa per justificar la sanció.

més informació »


La plantilla de Continental Automotive es manifestarà aquest dissabte per la continuïtat de l'activitat i dels llocs de treball

El Comitè d'Empresa de Continental Automotive (Rubí) ha convocat una manifestació aquest dissabte, 29 de febrer, per reivindicar la continuïtat de l'activitat industrial de la planta i dels llocs de treball, davant el lent avenç de les negociacions amb l'empresa sobre el procés de reindustrialització. La mobilització s'iniciarà a les 11 hores, al costat de l'skate parc, i recorrerà els carrers de Rubí fins a l'Ajuntament (plaça de Pere Aguilera).

més informació »


CCOO aconseguim tot el comitè d'empresa de SILENCE, empresa líder en fabricació de motos elèctriques

CCOO hem entrat amb força a SILENCE, de Molins de Rei, que és una empresa catalana líder en fabricació de motocicletes elèctriques. CCOO hem aconseguit els 9 membres del comitè d'empresa en les eleccions sindicals celebrades aquesta setmana

més informació »


Nova mobilització de les plantilles de Nissan pel futur de les plantes i dels llocs de treball

El comitès d'empresa de Nissan han convocat noves mobilitzacions de les treballadores i treballadors de les diferents plantes per exigir a la multinacional un pla industrial de futur que en garanteixi la continuïtat de l'activitat i dels llocs de treball, davant la situació d'incertesa actual. CCOO d'Indústria de Catalunya dona total suport a les diferents accions convocades.

més informació »


CCOO rebutja la decisió d'IQOXE de plantejar un nou ERO

CCOO rebutja la decisió de la direcció d'IQOXE de tornar un plantejar un ERO després que el Departament de Treball rebutgés el que van presentar al·legant causes de força major.

més informació »


Concentració de suport al comitè d'empresa de BIC Iberia

Es farà coincidint amb el judici per la sanció imposada als membres del comitè d'empresa fa uns mesos. CCOO ja va denunciar en el seu moment que es tractava d'una mesura desproporcionada i injustificada, que només buscava la repressió de la representació dels treballadors i treballadores.

més informació »


CCOO sol·licita una reunió urgent del Comitè de Seguretat de Repsol Petróleo arran de l'emissió de gas d'avui

Es farà demà divendres, 21 de febrer.

més informació »


CCOO anuncia noves mobilitzacions en la petroquímica de Tarragona si patronal i administració no prenen mesures en favor de la seguretat de treballadors i ciutadania i contra la precarietat laboral en el sector

Davant l'èxit de la vaga general i la massiva manifestació ciutadana, CCOO ha alertat que tornarà a convocar més mobilitzacions si patronal i administració no prenen mesures en favor de la seguretat pels treballadors i les treballadores de les empreses del sector petroquímic de Tarragona i per a la ciutadania en general i contra la precarietat laboral en el sector

més informació »


Seguiment gairebé total en la vaga convocada per CCOO i UGT a la petroquímica de Tarragona contra la precarietat laboral i per exigir més seguretat

CCOO fa una crida a participar massivament en la manifestació d'aquesta tarda a Tarragona després de la vaga històrica de la petroquímica.

més informació »


Evolució de la vaga a la petroquímica de Tarragona

Dimecres 19 de febrer de 2020.

més informació »


Seguiment del 100% en la vaga convocada per CCOO i UGT a la petroquímica de Tarragona contra la precarietat laboral i per exigir més seguretat

A les 7 del matí, sense incidències destacables, la vaga ja es pot considerar d'històrica.

més informació »


CCOO rebutja l'acomiadament per emmalaltir d'una treballadora de Kostal

La direcció de Kostal (Sentmenat) va acomiadar ahir una treballadora per la via de l'article 52 d) de l'Estatut dels treballadors adduint causes objectives per baixes justificades intermitents. CCOO d'Indústria de Catalunya rebutja aquest acomiadament per emmalaltir i exigeix a la direcció de Kostal la readmissió immediata de la treballadora.

més informació »


Els secretaris generals de CCOO de Catalunya i CCOO d'Indústria participaran en diferents piquets informatius per la vaga general de la petroquímica de Tarragona

Els secretaris generals de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco, de CCOO d'Indústria estatal i de Catalunya, Agustín Martín i José Antonio Hernández, i de CCOO de Tarragona, Mercè Puig, participaran a partir de primera hora del matí de demà, 19 de febrer, en diferents piquets informatius que aniran fent extensió de la vaga general a la petroquímica de Tarragona als polígons nord i sud, per exigir més seguretat i menys precarietat.

més informació »


CCOO exigirà plans industrials a les proveïdores de Nissan amb l'objectiu de garantir l'ocupació

CCOO d'Indústria exigirà a les direccions de les empreses auxiliars i de components que treballen per a Nissan plans industrials que permetin anticipar-se a possibles situacions de crisi, derivades de la incertesa generada per la previsible caiguda de produccions en els propers mesos, i donar alternatives de futur amb l'objectiu de garantir els llocs de treball. Així s'ha acordat en la reunió de delegats i delegades de CCOO d'empreses auxiliars i de components de Nissan, que ha tingut lloc aquest matí a la seu del sindicat per analitzar i planificar les accions que caldrà desenvolupar en l'escenari en què ens trobem.

més informació »


La plantilla de Nissan porta la reivindicació pel futur de les plantes catalanes a la delegació del Govern

Les treballadores i treballadores de Nissan tornaran a mobilitzar-se aquest dimarts, 18 de febrer, per exigir a la multinacional un pla industrial de futur per a les plantes catalanes i de la resta de l'Estat. El comitè d'empresa els ha convocat demà, a les 18 hores, a la plaça de Catalunya, des d'on sortiran en manifestació fins a la delegació del Govern a Catalunya, on demanaran la implicació de l'Administració per buscar solucions que permetin garantir la continuïtat de l'activitat de les plantes de Nissan i dels llocs de treball.

més informació »


CCOO rebutja l'ERO temporal que planteja IQOXE

El sindicat denuncia l'actitud mercantilista de l'empresa, que pretén seguir incrementat beneficis a costa de la plantilla.

més informació »


CCOO rebutja l'ERO temporal que ha anunciat Magneti Marelli a la planta de Barberà del Vallès

La direcció de Magneti Marelli de Barberà del Vallès es va reunir ahir amb el comitè d'empresa i li va anunciar que la setmana que ve presentarà un ERO temporal per a tota la plantilla, a causa de la situació derivada de l'afectació del coronavirus (Covid-19) a la Xina. CCOO veu amb preocupació aquest escenari, però rebutja l'expedient i insta l'empresa a esgotar les mesures de flexibilitat interna previstes en el conveni abans de plantejar un ERO.

més informació »


CCOO signa un important acord amb Pronovias Group per a l'equiparació del permís de naixement entre mares i progenitors

Aquest acord preveu la igualació del permís a l'altre progenitor o progenitora, ampliant-lo en 4 setmanes més per naixement fins a arribar a les 16 setmanes, amb efectes de caràcter retroactiu a 1 de gener de 2020. Amb aquest acord signat per la Secció Sindical de CCOO i Pronovias Group es demostra que és possible avançar cap a una igualtat efectiva i real entre dones i homes.

més informació »


El Grup Saint Gobain vol imposar una doble escala salarial als seus treballadors i treballadores de Devisa

CCOO exigim a l'empresa que reconsideri la seva decisió i segueixi negociant en base a la proposta del comitè d'empresa, si vol que aquesta situació derivi en un conflicte.

més informació »


La plantilla d'Elecnor de Vilablareix inicia una vaga indefinida davant les intencions de l'empresa de modificar la jornada laboral

L'empresa planteja que, mitjançant l'aplicació de l'article 41 de l'Estatut dels treballadors, part de la plantilla passi a fer jornada continuada de 7 hores de dilluns a divendres, de manera que deixarien de cobrar la mitja dieta i haurien de recuperar les 5 hores que faltarien per completar les 40 hores setmanals en dissabtes.

més informació »


CCOO guanya una sentència que condemna Gas Natural a garantir el teletreball a una treballadora durant dos dies a la setmana com a mesura de conciliació per cura de fills

Dret a adaptar el lloc de treball per conciliar.

més informació »


CCOO celebra una assemblea per preparar la vaga a la petroquímica de Tarragona

Dilluns, 10 de febrer, a les 18.30 h, al Centre Cívic Torreforta de Tarragona (Pl. Tarragonès, s/n), amb Javier Pacheco i Unai Sordo.

més informació »


La plantilla de Nissan rebutja l'ús partidista del conflicte en un vídeo difós per VOX Barcelona

Per xarxes socials.

més informació »


Sindicats, entitats veïnals i socials i ajuntaments preparen una manifestació ciutadana per exigir més seguretat a la petroquímica de Tarragona

Ho explicaran en roda de premsa aquest divendres, 7 de febrer, a les 20 h, al local de la Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona-FAVT (c/ Tortosa, 43, Tarragona).

més informació »


19 de febrer: Vaga general a la petroquímica de Tarragona

CCOO i UGT de Catalunya hem convocat vaga general als polígons petroquímics nord i sud de Tarragona el pròxim 19 de febrer per exigir a l'Administració i a la patronal que es garanteixi la seguretat tant de les persones que treballen a la petroquímica com de la ciutadania del Camp de Tarragona, i que es posi fi a la precarietat existent al sector. CCOO i UGT hem establert contactes amb les federacions d'associacions de veïns de Tarragona i entitats socials, així com amb alguns ajuntaments de la zona, per implicar el conjunt de la ciutadania del Camp de Tarragona en aquesta vaga i convidar-la a participar en la manifestació que es convocarà el mateix dia de la vaga a la tarda per reivindicar més seguretat.

més informació »


La plantilla de Nissan es concentrarà davant el consolat japonès a Barcelona aquest dimarts

Per exigir a la multinacional un pla industrial de futur per a les plantes catalanes.

més informació »


Es repeteixen les contradiccions per part de l'AEQT en la taula de treball que va proposar el Departament de Treball

CCOO d'Indústria i FICA-UGT tornen a insistir en la necessitat que qui segui com a patronal a la taula pugui i vulgui arribar a acords generals que solucionin el conflicte. Després de dues reunions, la darrera de les quals va tenir lloc ahir a la tarda, es torna a visualitzar la falta de compromís de les patronals en relació amb la seguretat de les persones treballadores i de la ciutadania, l'AEQT va tornar a manifestar que no pot arribar a acords que interpel·lin a la totalitat de les empreses.

més informació »


Roda de premsa sobre el futur de les plantes de Nissan

Dijous 30 de gener del 2020.

més informació »


Els comitès d'empresa de Nissan denuncien la manca de compromís de futur per a les plantes de Nissan a Espanya, després d'anunciar-se la fi de la producció de la x-class

Després que el director de Nissan Europe, Gianluca de Ficchy, anunciés ahir dimarts que Mercedes deixarà de fabricar al mes de maig el model de pick-up X-Class a la planta barcelonina, els Comitès d'Empresa de Nissan a Espanya convoquen una roda de premsa demà per explicar la situació d'incertesa que viu la plantilla i per anunciar les diferents accions que emprendran.

més informació »


19 de febrer: Vaga general a la petroquímica de Tarragona

Aquest matí, els secretaris generals de CCOO d'Indústria i de la FICA-UGT de Tarragona han registrat la convocatòria de vaga general als polígons petroquímics nord i sud de Tarragona per al pròxim 19 de febrer. Amb aquesta vaga volen exigir a l'Administració i a la patronal que es garanteixi la seguretat de les persones que treballen a la petroquímica de Tarragona, així com de la ciutadania del Camp de Tarragona, arran del greu accident ocorregut a IQOXE el passat 14 de gener, i que es posi fi a la precarietat laboral que es dona al sector.

més informació »


Nota informativa sobre la negociació del conveni de la indústria siderometal·lúrgica de la província de Barcelona

Nota informativa sobre la negociació del conveni de la indústria siderometal·lúrgica de la província de Barcelona

més informació »


CCOO exigeix a Nissan que es concretin les inversions compromeses i l'adjudicació de noves produccions

Aquest matí, el director de Nissan Europe ha anunciat que Mercedes ha decidit deixar de fabricar el model de pick-up X-Class a la planta barcelonina el mes de maig. Davant d'aquest anunci, CCOO exigeix a la direcció de la multinacional que es concretin les noves inversions compromeses per a la planta de Barcelona i s'adjudiquin noves produccions a la fàbrica de Zona Franca per garantir la continuïtat i l'estabilitat de la planta i dels llocs de treball.

més informació »


CCOO denunciem que IQOXE havia ignorat repetidament les demandes dels delegats de prevenció en matèria de seguretat i salut laboral

CCOO d'Indústria de Catalunya ha elaborat un informe on recull les actuacions, les discrepàncies amb l'empresa i dels deficiències detectades a IQOXE en matèria de seguretat i salut laboral. Aquest informe s'ha presentat avui a Tarragona, en roda de premsa.

més informació »


Davant la pressió dels sindicats, la direcció de Continental Automotive recula en la intenció de presentar un ERO

S'obrirà una mesa de negociació, amb la mediació del Departament de Treball.

més informació »


CCOO manifestem la nostra preocupació davant l'ERO anunciat per Continental Automotive

En la reunió d'avui sobre el procés de reindustrialització de la planta de Continental Automotive de Rubí, la direcció de l'empresa ha comunicat a la representació de la plantilla que en 20 dies presentarà un expedient d'extinció per a tota la plantilla, ja que encara no s'ha avançat en la qüestió de les empreses interessades en la compra de la planta. CCOO d'Indústria manifestem la nostra preocupació per com s'està gestionat aquest procés, fruit d'una decisió precipitada de la multinacional, i lamentem que encara no s'hagi garantit la continuïtat dels llocs de treball.

més informació »


Manifestació a Madrid en defensa dels llocs de treball a la indústria electrointensiva

Aquest dimecres, 22 de gener, des del Ministeri de Transició Ecològica fins al Ministeri d'Indústria.

més informació »


CCOO convocarà vaga general a la petroquímica de Tarragona a principis de febrer

La Coordinadora de delegats i delegades de CCOO de les empreses principals i auxiliars dels polígons petroquímics nord i sud de Tarragona ha decidit, en la reunió d'avui, convocar una vaga general de 24 hores del sector de la petroquímica de Tarragona durant la primera quinzena de febrer. Una convocatòria que es planteja que es faci conjuntament amb la UGT i que afectarà els treballadors i treballadores tant de les empreses principals com de les auxiliars de manteniment i serveis que operen als polígons petroquímics de Tarragona. També s'ha insistit que cal implicar el conjunt de la ciutadania del Camp de Tarragona i interpel·lar-la perquè se sumi a la mobilització, que va més enllà de l'àmbit estrictament laboral.

més informació »


CCOO exigeix al Govern de la Generalitat que es garanteixi la seguretat dels treballadors de la petroquímica i la ciutadania del Camp de Tarragona

Reunió d'avui amb el conseller de Treball.

més informació »


CCOO lamentem profundament l'accident ocorregut ahir a l'empresa IQOXE i denunciem que el PLASEQCAT ha fallat

Davant d'aquest lamentable succés, CCOO d'Indústria de Tarragona convoca avui, 15 de gener, a les 12 hores, conjuntament amb FICA-UGT, una aturada de mitja hora a les portes de les empreses dels polígons petroquímics nord i sud de Tarragona, en solidaritat amb els companys ferits i les dues víctimes mortals. Amb aquesta aturada també volem denunciar, com fa temps que estem fent, la creixent precarització de les condicions laborals al sector, que afecta greument la seguretat, així com les evidents ineficiències del PLASEQCAT.

més informació »


Vaga a Continental Automotive els dies 15 i 24 de gener davant l'immoblisme de l'empresa en les negociacions

La direcció de Continental Automotive manté el silenci sobre les empreses que estan interessades en la reindustrialització de la planta vallesana i tampoc ha donat resposta a les condicions de sortida dels treballadors i treballadores en aquest procés.

més informació »


CCOO d'Indústria lamentem la mort del nostre company José Félix Acedo

CCOO d'Indústria volem transmetre el nostre sentit condol i pesar a la seva família, amistats i companys per aquesta trista pèrdua. José Félix Acedo era l'actual responsable de Formació del Sindicat Intercomarcal d'Indústria del Baix Llobregat - Alt Penedès - Anoia – Garraf i membre del seu consell.

més informació »


CCOO lamenta la mort de Josep Rueda i Cruz, un exemple de lluita social i veïnal

CCOO de Catalunya lamenta profundament la mort de Josep Rueda i Cruz, líder sindical de CCOO a l'empresa Lemmerz, activista del moviment veïnal a Manresa i pare del nostre company Josep Rueda, actual Secretari general del Sindicat de CCOO d'Indústria del Vallès Occidental i la Catalunya central.

més informació »


Horaris d'atenció al públic de CCOO d'Indústria per les festes de Nadal

Us detallem l'horari d'atenció al públic de CCOO d'Indústria de Catalunya durant aquestes festes de Nadal (del 23 de desembre al 3 de gener) i us informem que els dies 27 i 31 de desembre els locals del sindicat estaran tancats.

més informació »


El sindicalista de CCOO Pere Colell, guardonat amb la Medalla al treball President Macià

CCOO d'Indústria de Catalunya celebrem que el nostre company hagi rebut aquesta distinció, ja que és un reconeixement més que merescut a una llarga trajectòria sindical en defensa dels interessos dels treballadors i treballadores, especialment en l'àmbit de la política industrial i l'anàlisi de la situació economico-industrial de les empreses, com a eines fonamentals per desenvolupar l'acció sindical.

més informació »


Últims resultats electorals destacats desembre 2019

CCOO d'Indústria de Catalunya arribem a finals d'any com a primera força sindical als nostres sectors. Està sent un final d'any intens en matèria d'eleccions sindicals, amb molts processos electorals al conjunt del territori, i és que l'actual període de concentració electoral finalitza el 31 de desembre de 2019.

més informació »


Arrenquem amb força la negociació col·lectiva de 2020

CCOO d'Indústria de Catalunya hem començat a preparar amb força la negociació col·lectiva de 2020, que un any més afrontarem a l'ofensiva amb l'objectiu de continuar recuperant drets i poder adquisitiu i posar fi a la precarietat instal·lada als nostres sectors. Per això, des de finals de novembre i durant el mes de desembre hem convocat un intens calendari d'assemblees al conjunt del territori amb la nostra representació i afiliació per començar a definir les propostes de les plataformes reivindicatives dels convenis que hem de negociar l'any que ve.

més informació »


Vaga a IQOXE pel desbloqueig de les negociacions i contra l'acomiadament de 3 treballadors

Avui dimarts, 17 de desembre. El seguiment està sent del 100%.

més informació »


CCOO reivindica el futur de les plantes de Nissan

Urgent necessitat de conèixer noves produccions per a les fàbriques.

més informació »


Manifestació a Rubí per la continuïtat de la planta de Continental Automotive

Aquest dissabte, 14 de desembre, a partir de les 11 hores.

més informació »


CCOO signem un important acord al Grup Grifols sobre jubilacions parcials i retribució variable

CCOO d'Indústria valorem positivament l'acord assolit el 9 de desembre entre la direcció i la Secció Sindical Interempreses de CCOO del Grup Grifols, ja que es tracta d'una acord pioner en qüestió de jubilacions parcials, que millora el que estableix la legislació vigent, i que també suposa una millora de les condicions dels treballadors i treballadores de Grifols en matèria de retribució variable.

més informació »


CCOO manifestem la nostra preocupació davant l'incendi ocorregut aquesta matinada a l'empresa Derpin

Davant l'incendi que ha ocorregut aquesta matinada a l'empresa Derpin, de Montornès del Vallès, que ha obligat a activar l'Alerta del Pla d'emergència exterior del sector químic de Catalunya (PLASEQCAT), i evacuar els treballadors i treballadores de 119 empreses de la zona i confinar els alumnes de les escoles dels municipis propers. CCOO ens mantindrem vigilants per l'afectació que aquest lamentable incident pugui tenir tant per a la salut dels treballadors i treballadores de les empreses dels polígons afectats com per a la seguretat de la ciutadania dels municipis propers.

més informació »


Jornada “Amiant: reconèixer per prevenir”

Aquest dijous, 12 de desembre, CCOO d'Indústria de Catalunya, conjuntament amb CCOO de Catalunya, organitzem la jornada “Amiant: reconèixer per prevenir”, a la qual hem convocat delegats i delegades del conjunt del territori, amb l'objectiu de donar-los eines per actuar sindicalment en la detecció de casos en què l'amiant afecta la salut dels treballadors i les treballadores.

més informació »


© Federació d'Indústria de CCOO de Catalunya | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | RSS |

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.