Actualitat

CCOO rebutja el tancament de la planta de Bosch de Lliçà

La direcció de Bosch Sistemas de Frenado ha anunciat avui la seva decisió de tancar la planta de Lliçà d'Amunt durant aquest any, una decisió que comporta l'extinció dels 340 llocs de treball de la factoria vallesana. CCOO denuncia que la multinacional està aprofitant la situació actual per desmantellar les seves plantes productives a Catalunya.

més informació »


CCOO valora positivament l'acord assolit a Italco

CCOO d'Indústria de Catalunya valora positivament l'acord assolit a Italco, ja que permet guanyar un any de marge per buscar un projecte per reindustrialitzar la planta de Sant Quirze del Vallès, es mantenen 70 llocs de treball durant aquest període i s'han aconseguit unes bones condicions de sortida per a la resta de la plantilla. L'acord ha estat ratificat avui mateix per una àmplia majoria per les treballadores i treballadors d'Italco.

més informació »


CCOO d'Indústria rebutja l'ERO presentat per Coca-Cola

Per CCOO, és inadmissible que una multinacional que està generant importants beneficis en el seu compte de resultats plantegi una mesura d'aquestes característiques. De manera que CCOO utilitzarà totes les eines al seu abast per evitar l'extinció de 360 llocs de treball, 65 dels quals a Catalunya,

més informació »


Vaga a Oysho Logística davant la impossibilitat d'arribar a un acord en la negociació del conveni

CCOO d'Indústria de Catalunya dona suport a la vaga i a les reivindicacions de la plantilla perquè s'equiparin les seves condicions laborals amb les de les treballadores i treballadors de la resta de plataformes logístiques del Grup Inditex, ja que en aquest cas hi estan per sota.

més informació »


S'arriba a un acord a Girbau per retirar l'ERO i obrir un procés de negociació

Gràcies a la lluita de la plantilla, finalment la direcció i el comitè d'empresa de Girbau van arribar ahir a un acord per retirar l'ERO, aplicar un expedient temporal i obrir un procés de negociació d'un pla de viabilitat per afrontar l'actual situació conjuntural de falta de comandes. Dilluns s'ha de materialitzar l'acord de l'ERTO i un cop fet quedarà desconvocada la vaga prevista.

més informació »


S'arriba a un acord a U-Shin, gràcies a la mobilització dels treballadors i les treballadores

Gràcies al binomi negociació-mobilització, finalment s'ha assolit un principi d'acord sobre l'ERO d'U-Shin, que ahir va ser ratificat pràcticament per unanimitat per la plantilla. CCOO d'Indústria de Catalunya valora positivament aquest acord, malgrat que no s'ha pogut evitar el tancament de la planta d'Abrera, ja que permet guanyar un any de temps i s'han aconseguit les millors condicions possibles per a la plantilla.

més informació »


CCOO de Lleida puntualitza que l'adequació de les taules salarials que s'ha fet al sector agropecuari no significa un increment salarial

Davant les informacions sorgides aquests últims dies que “la nova campanya de la fruita s'iniciarà amb les taules salarials actualitzades, gràcies a la pressió sindical de la UGT-FICA de Catalunya”, CCOO de Lleida vol puntualitzar aquesta informació perquè creu que pot generar confusió.

més informació »


El Comitè d'Empresa de Pastas Gallo rebutja el trasllat de 37 treballadors i treballadores de la planta de Granollers a la de Còrdova

CCOO denunciem aquesta mesura, que suposa una deslocalització d'una empresa històrica de Granollers i de la comarca del Vallès Oriental, una empresa referent en el sector de la producció de pasta seca. Una decisió que afecta greument la vida de 37 persones i les seves famílies, que exigim que siguin recol·locades en altres plantes catalanes del Pastas Gallo.

més informació »


La plantilla de Girbau convoca vaga i dues concentracions contra l'ERO

La plantilla de Girbau intensifica les mobilitzacions en defensa dels seus llocs de treball, després que en la darrera reunió del període de consultes de l'expedient, a més de no recular amb l'ERO per acomiadar 76 persones, l'empresa hagi posat sobre la taula un ERTO per un any, ampliable per un altre any, sense plantejar cap tipus de mesura per minimitzar-ne l'impacte sobre els treballadors i treballadores.

més informació »


CCOO exigeix més agilitat a Robert Bosch i a la Generalitat en el procés de reindustrialització de la planta de Castellet

CCOO manifesta la seva preocupació davant la descoordinació i la manca d'avenços evident, i sobretot per l'escàs interès demostrat per la direcció de Robert Bosch per trobar solucions i exigeix també a la Generalitat una major implicació en aquest procés de reindustrialització.

més informació »


Signat el Conveni de metal·logràfiques de Catalunya per als anys 2020-2021

CCOO fem una valoració positiva de l'acord, ja que finalment incorpora algunes de les demandes de la part social i garanteix els drets de les persones que treballen al sector en un moment d'incertesa per la crisi derivada de la pandèmia.

més informació »


Marxa lenta de vehicles contra l'ERO de Girbau

Demà divendres, 5 de febrer, el comitè d'empresa ha convocat una marxa lenta de vehicles pel polígon Mas Bauló, de Vic, on està ubicada l'empresa principal, en defensa dels llocs de treball i per manifestar el rebuig de les treballadores i treballadors de Girbau als acomiadaments. CCOO d'Indústria donem suport a aquesta mobilització.

més informació »


Convocada vaga a U-Shin contra el tancament de la planta d'Abrera

Aquesta mobilització arriba davant la manca d'avenços en les negociacions de l'ERO presentat per l'empresa, que es manté ferma en la decisió de tancar la planta i ha desestimat les demandes de la representació de la plantilla per buscar una alternativa industrial i mantenir part de l'ocupació.

més informació »


Signat el Conveni del metall de la província Tarragona per als anys 2020-2021

Aquest dilluns, 1 de febrer, CCOO d'Indústria, UGT-FICA i les patronals APEMTA i ASTAVE hem signat el Conveni del metall de la província de Tarragona per als anys 2020-2021, en els termes del principi d'acord assolit el passat 9 de desembre, un acord que recull les principals reivindicacions de la part social per garantir l'estabilitat del sector i els drets de les persones que hi treballen en un moment d'incertesa, a causa de la crisi provocada per la pandèmia.

més informació »


Desconvocada la vaga a Salvesen Logística els dies 2, 3 i 4 de febrer, després que s'hagi arribat a un acord

Finalment, les parts van arribar ahir a un acord per constituir una mesa de negociació d'àmbit estatal a Salvesen Logística, que tindrà data d'inici el proper 15 de febrer.

més informació »


Vaga a Salvesen Logística per la millora de les condicions laborals i salarials

Fa setmanes que es va iniciar un procés de negociació per millorar diferents qüestions que afecten la plantilla, entre les quals, les condicions laborals, els salaris, les categories professionals i alguns aspectes de l'organització del treball. Davant la impossibilitat d'arribar a un acord sobre les propostes plantejades per la representació de les plantilles, s'ha convocat vaga els dies 2, 3 i 4 de febrer, una vaga a la qual CCOO dona suport.

més informació »


CCOO considera poc seriosa i simplista la proposta de pla de vacunació contra la COVID-19 per als treballadors i treballadores del camp

Per a CCOO, el que cal fer és revisar i modificar, en cas necessari, el protocol en matèria de seguretat laboral per la COVID-19 per a la campanya de la fruita aprovat l'any passat. El compliment d'aquestes normes bàsiques i mesures sanitàries és el que ens ha de donar tranquil·litat per afrontar la nova campanya de la fruita amb seguretat. CCOO exigeix a l'Administració un pla estructural, amb propostes específiques i consensuades amb tots els agents que participen en les campanyes agràries a la província de Lleida, i també la participació del sindicat en qualsevol reunió de qualsevol àmbit on es parli d'aquest tema per garantir la representació i els drets dels treballadors i treballadores del camp

més informació »


CCOO d'Indústria considera il·legal l'ERO que ha presentat Girbau

Aquest dilluns ha tingut lloc la segona reunió del període de consultes de l'ERO presentat per Girbau, en la qual CCOO ha pogut constatar la il·licitud de les causes al·legades per l'empresa per justificar l'extinció de 76 llocs de treball. CCOO ha tornat a instar l'empresa a buscar alternatives a l'extinció traumàtica dels llocs de treball, que permetin superar aquesta situació conjuntural de baixada de les comandes, davant la insistència de la direcció que no hi ha altra solució que extingir aquests 76 llocs de treball.

més informació »


Publicat al BOP el Conveni del metall de Barcelona 2020-2021

El text del Conveni per a indústria siderometal·lúrgica de la província de Barcelona per als anys 2020 i 2021, així com les taules salarials corresponents a aquests anys , s'han publicat en el BOP de Barcelona, de 26 de gener de 2021.

més informació »


CCOO rebutja el tancament de l'empresa Italco a Sant Quirze del Vallès

CCOO d'Indústria de Catalunya rebutja la decisió de la multinacional Italco de tancar la planta que té a Sant Quirze del Vallès, amb una plantilla de 246 persones. La direcció de l'empresa ha comunicat avui la seva decisió al ple del comitè d'empresa, adduint causes econòmiques.

més informació »


CCOO rebutja l'ERO presentat per Girbau per acomiadar setanta-sis persones

La Secció Sindical de CCOO de Girbau i la federació d'Indústria de CCOO s'oposen frontalment a aquesta mesura, ja que consideren que hi ha instruments suficients per pal·liar aquesta situació conjuntural de baixada de les comandes, tal com s'ha fet en els darrers mesos amb l'aplicació de dos ERTO de forma negociada. Davant d'aquest escenari, la plantilla iniciarà mobilitzacions contra l'ERO i en defensa dels llocs de treball i per deixar clar que es tracta d'una mesura injustificada per part d'una empresa que ha tingut quantiosos beneficis durant els últims anys i que té una afectació directa sobre el teixit social de la comarca.

més informació »


CCOO exigeix a la multinacional Alliance Healthcare que no interfereixi antidemocràticament en les eleccions sindicals al centre del prat de Llobregat

CCOO ha posat en coneixement de la Inspecció de Treball que la direcció de l'empresa ha manipulat el cens electoral, n'ha retrassat la publicació i hi ha inclòs personal d'alta direcció que no hauria de participar en les eleccions per escollir la representació dels treballadors i treballadores. També denuncia que l'empresa està impedint que les persones que formen part de la candidatura de CCOO puguin comunicar-se amb la resta de la plantilla en el marc d'un procés democràtic com són les eleccions sindicals.

més informació »


CCOO valora positivament l'acord assolit a SEAT, ja que redueix l'afectació negativa de l'ERTO mitjançant l'aplicació d'un exigent pla social

L'objectiu d'aquest acord és reduir l'impacte negatiu de l'ERTO sobre la plantilla, tant pel que fa al nombre de dies i de persones afectades, com per la millora de les condicions per al personal afectat per aquesta mesura. Per aquesta raó, CCOO en fa una valoració positiva.

més informació »


Concentració ciutadana a Tarragona per exigir més seguretat a la petroquímica

Un any després del greu accident ocorregut a IQOXE, no hi ha hagut avenços significatius quant a les reivindicacions sindicals i ciutadanes per millorar la seguretat i garantir que no es torni a produir un succés com aquest. La patronal AEQT continua bloquejant la mesa de seguiment i des de l'Administració tampoc s'està fent res i s'ha deixat els sindicats fora de les meses tècniques de revisió dels plans d'autoprotecció estern i de les empreses, així com de la coordinació entre empreses

més informació »


CCOO de Lleida torna a posar sobre la taula les seves propostes per dignificar les campanyes agràries

Aquest matí, el Departament d'Agricultura de la Generalitat de Catalunya ha convocat sindicats i patronal a una reunió per planificar la pròxima campanya de la fruita a la província de Lleida. En aquesta reunió, CCOO de Lleida ha fet un balanç negatiu de la darrera campanya agrària i ha tornat a posar sobre la taula les propostes que el sindicat ja va presentar al juliol per resoldre els problemes endèmics que afecten les campanyes agràries i les persones que hi treballen.

més informació »


CCOO valora positivament el principi d'acord sobre el Conveni del metall de Lleida

CCOO d'Indústria de Catalunya valora positivament el principi d'acord sobre el Conveni per a la indústria siderometal·lúrgica de la província de Lleida, assolit avui per la patronal FEMELL i els sindicats CCOO i UGT, ja que recull les principals reivindicacions plantejades per la part social.

més informació »


Signat el Conveni del metall de Barcelona 2020-2021

Aquest matí, els sindicats CCOO d'Indústria i UGT-FICA de Catalunya i la Unió Patronal Metal·lúrgica (UPM) han signat el Conveni col·lectiu per a la indústria siderometal·lúrgica de la província de Barcelona per als anys 2020 i 2021, en els termes del principi d'acord assolit el passat 25 de novembre. Es tracta d'un acord que garanteix l'estabilitat del sector en un moment d'incertesa derivada de la crisi sanitària causada per la pandèmia de la COVID-19.

més informació »


CCOO de Lleida ha signat aquest matí el conveni de pastisseries de Lleida

Aquest conveni feia set anys que no se signava, CCOO de Lleida valora molt positivament aquesta signatura perquè s'ha aconseguit desbloquejar una situació insostenible amb un conveni desfasat que perjudicava els treballadors i treballadores del sector.

més informació »


CCOO rebutja l'anunci de tancament a U-Shin a Arbrera

CCOO lamenta la destrucció de teixit industrial i ocupació que està patint darrerament el municipi d'Abrera davant les decisions de diferents empreses que, en els últims mesos han presentat expedients de regulació d'ocupació, escudant-se en la situació de crisi.

més informació »


Signat el Conveni de xocolates, bombons i caramels de Girona per al 2020

Tenint en compte la incertesa de la situació actual i en un exercici de responsabilitat, les parts hem acordat una vigència d'un any, el 2020, i un increment salarial de l'1 % per a aquest any, per tal de garantir el poder adquisitiu de les persones que treballen al sector.

més informació »


CCOO denuncia el bloqueig de les negociacions del conveni d'IQOXE per part de l'empresa

CCOO d'Indústria denuncia el bloqueig de les negociacions del conveni col·lectiu d'IQOXE per part de la direcció de l'empresa i lamenta que aquesta mantingui la mateixa tònica d'allargar innecessàriament les negociacions, sense donar resposta a la proposta que el comitè li va fer en la darrera reunió. Ahir hi havia prevista una nova reunió, però la direcció no es va presentar, amb la qual cosa el comitè d'empresa ha sol·licitat una conciliació al Tribunal Laboral de Catalunya.

més informació »


CCOO valora positivament el principi d'acord sobre el Conveni del metall de Tarragona

El conveni recull les principals reivindicacions de la part social. Tindrà una vigència de 2 anys (2020-2021). En el capítol econòmic, el conveni estipula un increment salarial d'un 0,6 % per al 2020, amb efectes retroactius a 1 de gener, i un increment d'un 1,2 % per al 2021. A més, es prorroga la disposició transitòria que estableix que no hi haurà compensació ni absorció dels increments salarials.

més informació »


Acord a Avidel i les seves contractes per aplicar el Conveni estatal d'escorxadors d'aus i conills

CCOO d'Indústria de Catalunya valora positivament aquest acord, ja que garanteix unes condicions laborals dignes per al conjunt de les persones que treballen en aquest sector, especialment per a les que treballen a les subcontractes, ja que s'igualen les seves condicions a les de la plantilla de l'empresa principal.

més informació »


CCOO valora positivament el principi d'acord assolit a Doga Metal Parts

CCOO d'Indústria de Catalunya valora positivament el principi d'acord sobre l'ERO de Doga Metal Parts, assolit dijous passat pel comitè i la direcció de l'empresa, ja que s'han aconseguit unes bones condicions per a les 49 persones afectades i preveu mesures no traumàtiques per a gran part dels afectats. La plantilla ha ratificat avui el principi d'acord per majoria.

més informació »


CCOO valora positivament el principi d'acord assolit a TE Connectivity

Malgrat que no s'ha pogut evitar el tancament, CCOO d'Indústria de Catalunya valora positivament aquest acord, ja que s'han aconseguit unes bones condicions per a la plantilla i s'ha acordat que una comissió integrada per empresa, representació legal dels treballadors i treballadores i sindicats analitzarà les possibilitats de reindustrialització de la planta de Montcada.

més informació »


Altres notícies »

© Federació d'Indústria de CCOO de Catalunya | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | RSS |

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.